top of page
Keresés

5 lépés a mentális jólléthez - 4. rész: Az elköteleződés ereje


Íme itt a negyedik rész és a következő lépés, ami hozzájárulhat a mentális jóllétedhez, ha végig csinálod. A korábbi részekben már megismerhettük az önismeret, a pozitív gondolkodás és a közösség erejét. Most pedig egy kicsit belemélyedünk az elköteleződés világába, ami az életünk sikerességének az egyik legfontosabb aspektusa.


Az elköteleződés egy olyan erő, amely képes minket előre mozdítani, az akadályokon átugrani, a nehézségeket legyőzni, de csak akkor, ha a birtokában vagyunk. Itt van néhány lépés, hogy megtaláld és használd az elköteleződés erejét az életedben.


Hagyd el a kényelmi zónádat! A tanulás és a személyes fejlődés terén az igazi lehetőségek a komfortzónánk határain kívül vannak. (Tudom, tudom, ez szinte már közhely, egy rég lerágott csont, klisé, mégse tudjuk igazán alkalmazni.) A komfortzóna egyfajta biztonságot nyújt, de idővel unalmat és stagnálást is hozhat. Az elköteleződés akkor lép a képbe, amikor kilépsz a komfortzónádból, és megengeded magadnak, hogy új dolgokat próbálj ki, új kihívásokkal szembesülj, és tanulj a tapasztalásokból. Fontos azonban, hogy ugorj akkorát, hogy az már nagyon messzire repítsen a kényelmi zónádtól, ugyanis olyan rémísztő lehet, hogy lefagysz a félelemtől, a stressztől, vagy inkább gyorsan visszatérsz a komfortos környezetedbe, a látszólagos biztonságba.


Találd meg a saját hangod! Az elköteleződéshez tudnod kell, mi az, amit valójában akarsz az életedtől. Ne mások elvárásai vagy a társadalmi nyomás alapján élj. Találd meg a saját szenvedélyedet, értékeidet, és tudd, hogy ki vagy igazán. Az önismeret, amit a korábbi részekben már tárgyaltunk, segíthet abban, hogy megtaláld a saját hangodat.

Rálelni önmagunkra nem egyszerű, bátorságra és kitartásra van hozzá szükség. Ha segítségre van szükséged hozzá, ne habozz kérni. (Nálunk is több lehetőséged van egyéni konzultáció, vagy nyílt képzések formájában.)


Hozd be az izgalmat az életedbe! Az elköteleződés nem csupán egy kötelesség, hanem egy élmény is lehet. Az újdonság és a kihívások iránti érdeklődés hajtóerőt adhat az elköteleződéshez. Amikor egy új projektbe vagy cél elérésébe veted magad, alakítsd ki az izgalom érzését, és nézd meg úgy az egész útra, mintha életed nagy kalandjában vennél részt. Legyen élmény és élvezet az életedben! (Ajánlanék itt egy filmet, ami igazán elgondolkodtató: Derült égből Apu! Ha teheted, nézd meg. Csak készíts magad mellé egy csomag zsepit is a rágcsa melllé.)

Ne engedd, hogy az élet csak úgy elmenjen melletted!


Megérdemled a sikert! Sajnos gyakran látom a klienseimen, hogy nem érezik magukat méltónak a sikerre. Ha ezzel te is így vagy, akkor ez gátolhat téged az elköteleződésben és önszabotázshoz vezethet. Ne feledd, hogy mindenki megérdemel egy boldog és sikeres életet! Dolgozz az önbizalmadon, és tudd, hogy érdemes vagy a jó dolgokra az életedben.


Az elköteleződés ereje: Az elköteleződés nem egyetlen pillanatnyi döntés, hanem egy szokás. Folyamatosan dolgoznunk kell rajta, és újra és újra felülvizsgálnunk, hogy a céljaink és értékeink még mindig összhangban vannak-e. Az elköteleződés azt jelenti, hogy folyamatosan fejlődünk és növekedünk az életünk minden területén.


Az elköteleződés tehát hatalmas erővel bír, és képes átalakítani az életedet. Ne félj kilépni a komfortzónádból, találd meg a saját hangodat, teremts izgalmat az életedben, és hidd el, hogy megérdemled a legjobbat. Az elköteleződés segít elérni az álmaidat és boldogabb életet teremteni magadnak.

40 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page