top of page
Keresés

"Merj bátor lenni – Ichiro Kishima személyes útmutatója a változáshoz"


Kedves olvasó barátom!

Ma egy könyvet ajánlok - melynek magyar címe majdnem elvette a kedvem annak elolvasásától - de mivel angolul már olvastam belőle korábban, ezen túltettem magam, és olyan tartalmat kaptam, melyet azóta is bátran ajánlok minden coachee-mnak és barátomnak.

/A könyv eredeti címe szó szerint fordításban az, hogy "Bátorság ahhoz, hogy ne szeressenek" (The courage to be disliked) sokkal jobban utal a tartalomra, mint a magyar - amely egy tipikus, sablonos önsegítő könyvcím./





Ichiro Kishima és Fumitake Koga könyve olyan, mintha egy inspiráló beszélgetés lenne vele, egy olyan emberrel, aki mélyen belelát az emberi lélek rejtelmeibe.

Ichiro nem csak egy pszichoterapeuta és motivációs tréner, hanem egy olyan barát, aki szívből szeretne segíteni neked abban, hogy kilépj a szokásos hiedelmeidből és felfedezd saját értékeidet és lehetőségeidet. Az olvasás közben rádöbbensz majd, hogy nem vagy egyedül a kihívásokkal teli úton – Ichiro minden sorával melletted áll.


A könyv nem csak elméleti gondolatokat tartalmaz, hanem konkrét történetekkel és gyakorlatokkal is megtámogatja azokat az ötleteket, amiket megoszt. Őszinte vallomásai és személyes tapasztalatai megfogják a szívedet, és észre fogod venni, hogy bármilyen nehéz is legyen az életed, mindig van lehetőség a változásra és fejlődésre.

Ami engem leginkább lenyűgözött, az Ichiro egyedi képessége, hogy ne csak elmélkedjen az önismeret fontosságáról, hanem konkrét eszközöket is adjon a kezedbe az elinduláshoz. Olyan egyszerű, mégis hatékony gyakorlatokkal találkozol majd, amik segítenek a saját utadat járni, és megélni az életet teljes egészében.


Ez a könyv egy baráti társ, aki veled ünnepli a sikereket, és támogat, amikor nehézségekbe ütközöl. Ha arra vágysz, hogy mélyebben megismerd önmagad, és a változás felé vezető úton légy, akkor Ichiro Kishima könyve az ideális társ a számodra.


Minden fejezetben van kedvenc részem, végezetül hármat idézek ide:

"FILOZÓFUS: Oké, vegyük át újra a dolgokat egyesével! A kisebbrendűségi érzés olyan állapotot jelent, amikor úgy érezzük, hiányzik belőlünk valami az adott helyzetben. Tehát a kérdés az...

FIATALEMBER: Hogy hogyan töltjük ki a hiányzó részt, ugye?

FILOZÓFUS: Pontosan. Hogyan kompenzáljuk a hiányzó részt. A legegészségesebb módja ennek a törekvés és a fejlődés. Például valaki jobban koncentrál a tanulmányaira, állandóan képzi magát, vagy szorgalmas a munkájában. Viszont azok, akik nem rendelkeznek elegendő bátorsággal, végül kisebbrendűségi komplexusban fognak szenvedni." (A hercegnőknek kisebbrendűségi érzéseik vannak fejezetből)

--

"FILOZÓFUS: Ez az, ami olyan rémisztő a versengésben. Még ha nem is vagyunk lúzerek, még ha folyamatosan nyerünk is, ha olyasvalakik vagyunk, akik beszállnak a versenybe, soha nem egy pillanat nyugtunk sem. nem akarunk vesztesek lenni. Ha nem akarunk vesztesek lenni, akkor pedig folyamatosan nyernünk kell. Nem bízhatunk másokban..."

... ha valóban képes azt érezni, hogy "az emberek a bajtársaim", akkor teljesen másként fog tekinteni a világra. Nem tartja többé veszélyes helynek, vagy nem gyötrik felesleges kétsége; a világ biztonságos és kellemes helynek tűnik majd. Az interperszonális problémái pedig drasztikusan csökkenek majd." (Csakis mi aggódunk a saját külsőnk miatt fejezetből)


FILOZÓFUS: a legeslegnagyobb élethazugság, amikor nem itt és most élünk. A múltba és jövőbe tekintés, halovány fénnyel bevilágítani az egész életünket, és az a hit, hogy valóban látunk is valamit. Mostanáig ön elfordult az itt és a mosttól, és csak a kitalált múltat és jövőt világította meg. Nagyot hazudott az életének, ezeknek a megismételhetetlen pillanatoknak." (A legnagyobb élethazugság fejezetből).








110 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page